tisdag 26 juni 2007

En dag i Staberg




Skulle ha åkt till Göteborg idag men kände för att hålla mamma och pappa vakna i natt genom att skrika och yla så man fick vara kvar en extra dag hos farmor. Vi passade på att åka till Staberg och fika banan till mig och chokladtårta till mina päron. Tänk vad mycket godsaker man har lärt sig att äta de här veckorna. Och mamma och pappa som trodde de kunde hålla sånt borta från mig tills jag blev äldre hehehehe.

måndag 25 juni 2007

Midsommar på Gammelgården




Nu var det den där dagen då man skulle äta massa fisk, men det skippar nog jag. Gammelmormor och gammelmorfar var här med polarna Greta och Ingvar. Efter lunch bar det av till Gammelgården för lite dans kring midsommarstången och fullt med människor och söta flickor i folkdräkter. På kvällen var det grillparty i trädgården och vi sjöng visor snapsade och åt massa god mat. Jag har till och med provat köttbulle och prinskorv.

Middag med grannarna

Då var det dags för nästa kalas. Farmor och farfars grannar kom över på laxmiddag. Arne var en rolig typ och Raggen likaså, men roligast var ändå deras hund Ior. Hoppas man får leka lite med honom någon annan dag också.

Dans på Herrhagen

Vi var och hälsade på gammelmorfar på Herrhagen i Falun i tisdags (19 juni). Där var det dans kring midsommarstången och sedan fick vi jordgubbstårta. Det var inte helt fel. Vilket kalas.

lördag 16 juni 2007

Möhippa


Nu har jag varit med på ännu en möhippa i mitt liv. Den här gången var vi och hade picknick. Då kom en jättesöt vovve som hette Alice. Men på kvällen när tanterna skulle dricka vin och prata massa strunt fick jag vara med pappa och busa istället.

söndag 10 juni 2007

Bal och skolavslutning


Jaha nu var det juni och skolan slutar. Det är sommarlov för mammas elever. Själv har jag lov hela året runt. vi var och tittade på deras bal och alla var så fint klädda. Dagen efter, i fredags, så var det skolavslutning och mamma och jag var i kyrkan och sjöng. Sen fikade vi och mamma fick en fin blomma. Tusen tack säger hon.

måndag 4 juni 2007

Djur är ju ballt som fan


Sweet lord, idag har man pillat på både pudel, kattungar, schäfrar, islandshäst och vanlig häst. Dessutom har jag försökt stirra ihjäl några höns, men dom brydde sig inte mycket om det inte. Vi var på någon gård på landet och spanade ett par timmar. Sedan blev jag helt knäckt och sov resten av dagen, fram till sportspegeln. Den får man ju inte missa, jag är ju framavlad 4:e generationens sportspegelälskare.

Äntligen sommar!

Och tack vare att pappa och mamma bjöd in folk till hamburgergrillning/mystisk fotbollsmatch-tittande så tvingades dom äntligen röja på balkongen! Så på söndag morgon blev det frukostmys därute i morgonskuggan. Götteligött-gött.