torsdag 6 september 2007

Och vips så bor vi i Norge...

Fortfarande har vi inte fått några norska personnummer. Detta innebär att vi fortfarande inte kan skaffa:
  • Telefon (förutom kontantkort då, som dock kostar ~967326 kr/min att ringa till Sverige med)
  • Bredband
  • Bankkonto
Det sistnämda innebär att jag heller inte kan få någon lön än så länge :( Men här har ni anledningen till att vi varit väldigt dåliga på att höra av oss.

Räddande ängel nu är Agneta, som lånat ut ett 3g-modem, som jag nyss fick att fungera! Det är segt, men stabilt. Så nu läser vi nog mail varje kväll igen. Det blir inga bilduppdateringar ännu på bloggen, men väl en liten text:

Oskar mår fina fisken. Det pluppar upp tänder i överkäken lite här och där nu. Vi kryper kurragömma på kvällarna och har allmänt kul. Han har inte börjat gå än, bara kliva runt vardagsrumsbordet. Dock med stöd av bordet, givetvis.

Anna mår fina fisken. Hon kör långpromenader med Oskar, och går på öppna förskolan och lär sig snacke norsk.

Niklas mår fina fisken. Jag började jobba i måndags. Det startade mjukt med 3 dagar intro på FMC i Kongsberg, där vi fick lära oss allt om oljeutvinning, en massa administrativa system, IT och annat. Idag gjorde jag dessutom min första dag i Asker där jag ska vara stationerad. Om ni inte vet vad jag ska göra där så kan jag berätta att jag är placerad på "Flow management systems", under avdelningen "flow assurance". Till att börja med kommer jag antagligen göra flerfas-simuleringar på erosion, samt ta mig an en del värmeledningsbeskymmer som finns i utrustning som står på havsbotten. Gruppen i Asker verkar skitbra, medelåldern är mycket låg (uppåt 40 gissar jag) så det finns många "unga" människor att umgås med. Dessutom finns en finfin sportanläggning i källaren där man varje lunch kan spela innebandy, fotboll, styrketräna eller simma. Och som brukas gratis på kvällar och helger tillsammans med familjen. Avståndet till arbetet var dock lite längre än jag tänkt mig, drygt 8 kilometer. Och det är 8 norska kilometer, så jag har gett upp planerna på att cykla till jobbet och köpt ett tåg-kort istället.

Ja, allt verkar fint så långt. Förutom det där med personnumret som aldrig kommer då... Ha det nu bra allesammans, så hörs vi, nu är det dags att stänga av dator och slumra till (jag ligger i sängen och bloggar).

//Niklas