onsdag 29 oktober 2008

Välkomna till snön


Den här veckan hälsar vi Lars och Therese välkomna till Norge. Lars är värvad som ny FMC:are i Kongsberg och får väl ta fram längdskidorna direkt då snön kom med råge idag - det har snöat hela dagen och det ligger väl ca 2 dm här i Tranby.

Med snön kom varenda unge i hela området ut med pulkor och sånt. Vi var ut en stund och härjade lite, det var lattjo. På bild: Anna + Marte + Camilla.

Slut på kvällens apatiska bloggande.

lördag 25 oktober 2008

Vi firar ny kusin

Astrid har gjort entre mha en mashete på sjukhuset i Kongsberg. I torsdags var vi där och kikade på undret. Webbalbum finns nu på http://picasaweb.google.se/e.niklas.davidsson.

Tips för utskriftshugande släkt: Bilden blir större om ni klickar på den.

söndag 19 oktober 2008

Smalehove-fest


Igår blev vi invigda i Norsk Vestlands-finkultur av Voss-Bjarte och Asker-Karina. På menyn stod smalehove, alltså lammskalle. Bjarte hade med sig 4 lammskallar, kluvna snyggt på mitten, på tåget hela vägen från Voss till Asker!

Sedan kokades dom några timmer, och efter det var det festmåltid där man fick en halvskalle var+potatis+rotmos. Enligt Bjartes instruktion så var allt mjukt ätbart. Till Bjartes besvikelse så skippade jag ögonen, och en och annan suspekt skinnliknande del av interiören. Där man fick rotat fram kött däremot smakade det helt enkelt lamm, och var helt klart gott!

Kvällen avslutades med ett antal dueller i singstar!



Idag ska vi småpyssla. Igår hade vi dugnad här i borättslaget, dvs städning av alla gemensamma utomhusytor. Idag fortsätter vi med vår privata dugnad, inom och utomhus. Hoppas alla läsare får en bra söndag utan måndagsångest!

/Niklas

söndag 12 oktober 2008

Spagettivästern

En del farsor är jävligt pushiga, har man sett genom åren. En del lyckas också bra. Tiger Woods, systrarna Williams, Stefan Holm (jajamensan, ni kan ge er fan på att Johny är en förklädd Earl Woods), och massor av andra unga gymnast och tenniskvinnor, framför allt.

Min dröm då, golf, tennis, fotboll? Nej, Spagettivästern så klart!


Terence Hill?


Alfred?


Änne en söndag i våra liv till ända

Denna söndag har vi gått på tur i skogen, lekt på gården med ett och annat grannbarn, skurat mattor, badat badkar med assistans av Emilia och Benedicte (som tycker Alfred är den ultimata dockan) etc. Refererar till bilder nedan. Nu avslutar jag kvällen som jag gjort sedan sjuårsåldern - med sportspegeln. Förr i tiden, före barnåldern, hann man även se nåt program före sporten i sin snart måndags-ångest. Den helfjantiga Cosby show, Doctor Quinn, Allå allå emliga armén, ja det är många shower som gått före sporten genom åren. Söndasöppet - det var tråkigt som fan. "Hur gör djur?". Gick inte Alf också på söndagar? Låten sitter fortfarande inpräntad. /Niklas




torsdag 9 oktober 2008

Förra helgen...


Såg Alfred ut så här, på väg till...

...det nya flotta operahuset i Oslo, där vi käkade picniclunch på taket. Otroligt imponerande byggnad är det, får man ju säga.

Och en flott vy mot fjorden, det gäller bara att se åt rätt håll så man undkommer alla byggkranar. Varför åkte vi nu till Oslo då, för andra gången på ett år?

Jo för att Minna och Erika var och hälsade på, givetvis! Dock är det Ann Magritt, Anna och Minna på den här bilden. Erika fick inte var med, för den här bilden var bäst (men hon syns på operabilderna). Brudarna röjde hela natten på nån krog i Drammen, medans jag låg lyckligt oalkoholpåverkad och sov min skönhetssömn med Oskar och Alfred.