onsdag 31 december 2008

God jul och gott nytt år

Tjena. Nu är vi tillbaks i Tranby efter en mysvecka i Svärdsjö. Svärmor Bittan är här, och ikväll kommer Åsa och även Bjarte att åka med till Kongsberg där det blir nyårssupé hos the KongsbergDavidssons. Bilder från Svärdsjö följer. /Niklas

Oskar testar stegen till loftet i farfars nya uterum som farfar och farmor är mycket stolta över. Mycket stolta. Skulle gissa på en stolthetsrangordning 1)Barnen (Jonas, Niklas, Åsa), 2) Uterummet, 3) Barnbarnen 4) Allt annat dom åstadkommit i livet. Men det är ju givetvis en gissning.



Alfred fick mysa lite med farmor, även om det inte blev sådär jättemycket då farmor helst inte ska vara i närheten av några bakteriehärdar.


Farfar på Liljans bandyplan där Oskar och Sixten skulle inleda sina bandykarriärer. Oskar vägrade ta på sig skridskorna, och Sixten gick med på en 5 minterstur. Men dom får nya chanser.
Posted by Picasa

fredag 19 december 2008

Nu är det jul




Jaha så har mamma stressat som en tok och bakat massa fika inför julen. Jag har också hjälpt till så gott jag kunnat. Framför allt med att slicka rent skålen. mMMMM. jättegotte mamma. Hon har även hunnit med att åka lite pulka med oss när det varit som mest snö här i Tranby.
Snart kryper väl Affe så han och jag kan busa ännu mer fast han är ju mest intresserad av mat. Tror han kommer vara nöjd med det dignande julbord som väntar oss i Svärdsjö.

Vi önskar er alla en riktigt god jul coh ett gott nytt år.

Oskar, Alfred, Anna och Niklas

lördag 6 december 2008

Eiksetra

Nu har vi haft ordentlig vinter en dryg vecka, det är rätt skönt det. Idag har vi äntligen fått tummen ur och tagit oss upp till Eiksetra.

Eiksätra ligger bara några kilometer från Tranby, fast tvärs över Lierdalen och upp i bergen i Finnmarka. Här uppe, faktiskt på 400 m höjd, finns det en turisthytte där dom serverar våfflor och preparerar en briliant pulkabacke + längdskidspår med pistmaskin. Det gillas av småbarnsföräldrar som oss, och ca 100 turåkande norrmänn.

Vi var där några timmar idag och åkte pulka. Verkade vara helt omöjligt att få Oskar att tröttna, men till slut tröttnade vi gamlingar. Nu är Anna på julebord med ett kvinnogäng, så jag bloggar och kollar på Star Wars: Clone Wars. Och springer upp då och då och stoppar i nappen i en skrikande Alfred, som verkar börja hosta sig vaken. Förkylning på gång kanske?

Anna och Alfred (förgrund), Eiksetre turisthytte (bakgrund). Pulkabacke (mellangrund).
Nöjd Oskar i pulkabacke.

måndag 1 december 2008

Ett nytt blogginlägg, se på fan

Nu har jag vart slöare än en sömngångare vad det gäller bloggen. Sedan sista uppdatering, så har ungefär det här hänt:
  • Vi har varit i en hytte på Stavern (kustidyll) med nyinflyttade familjen Håkansson + Bjarte the whiskeyman.
  • Oskar har fyllt 2 år och vi har haft storkalas med massa barn, ute i lekparken. Vi grillade korv och hade skattjakt, myket spännande.
  • Jag, Oskar och Alfred har haft mansvecka igen. Anna har nämligen gjort studietur #2 till Luleå. Mansveckan mynnade ut i att jag upptäckte att det är rätt mycket klurigare nu än i september med mansvecka. Man måste tänkta både 2 och 5 gånger innan man får med sig alla ytterkläder, ombyten, mat osv för att klara sig en heldag. Det gillar inte min hjärna, som har problem med allt som inte står klart och tydligt och väldefinierat i Outlook. Men nu har jag lärt mig rätt bra i alla fall.
  • Mormor Bittan har varit här och tagit hand om barn när vi tillsammans med grannar skulle "hosta" ett svenskt julebord här i Tranby, allt detta i ett försök att komma på god fot med grannar och få lite mer polare i bostadsområdet. Dessvärre blev Anna sjuk så familjens sociala 2:a fick ta hela jobbet, dvs jag. Det gick bra tack vare en och annan snaps. Jag fick till och med dra historien om bonden, gammeltjuren och kossorna på middagen. Mormor Bittan ska ha stort tack för att detta blev möjligt. Tack mormor!
  • Jag har releasat 17 Pazflor-rapporter.
  • Alfred har börjat komma igång med ätandet. Sent omsider har han upptäckt jättegaparmetoden, några månader senare än Oskar men ändå. Se bifogad bild. Förresten, se referens till Oskar.