måndag 26 januari 2009

Nu är det jul igen

Nu har stora snöovädret dragit förbi. Givetvis passade Björn och Ann-Christine på att ta sig en tur Göteborg - Tranby och körde rätt in i detta oväder. Eller vadå oväder, det är ju egentligen fantastiskt med snöstorm - i alla fall slutresultatet. Morfar och bonusmormor blev i alla fall bjussade på plankstek och bobåkning innan dom drog hem igen på söndagen.

Senaste utvecklingen i familjen:
  • Oskar: Äntligen börjar talet komma igång. Men framför allt chockar han oss med att räkna till 10, så han säger ungefär lika många siffror som ord :) Lyckligtvis förstår han det mesta man säger till honom. Även om han oftast väljer att inte reagera. Pröva till exempel att säga "Oskar, vi ska INTE baka nu" så ska ni se en som inte lyssnar.
  • Alfred: Börjar utveckla ett kraftfullt humör. Skriker till ordentligt då och då när han inte får som han vill. Annars kör han vidare på sin mystiska krypstil, med en fot hängande under sig som om han skulle resa sig. Och just det ja, han reser sig mot massa saker nu. Är fortfarande fullständigt galen i mat och petar i sig en full tallrik gröt på nolltid.
  • Niklas: Dekadensen är total med fettdepåer under uppbyggnad och ett skäggodlingstest som blev praktfiasko. Jobbar på arbetstid, åker bob på fritiden. Har förresten fortfarande känningar i höger pungkula efter ett dragskott av Stig på innebandyn för 3 veckor sedan.
  • Anna: Har sin mest hektiska period sedan studietuden. Blandar tvåbarnpassning med halvtidsstudier och vinterkräksjuka. Det är spännande att se fruntimret testa sin uthållighet!

Peace!


Benedikte, Oskar och Emilia gör en snögubbe. Nu är det snö upp till huvudet på snögubben så den ser man inte röken av igen.

På tur med "farfar" Björn och "mormor" Ann-Christin (det är vad Oskar kallar dom). Oskar åkte bob. Han älskar sin bob.

Alfred åkte pulka. Det är rätt skoj det också.

På söndagen var det rätt friskt med snö på och runt bilarna. Här är det Ann-Christin som avlöser den skottande svärsonen. Björn tittar på, vilket är tillåtet när man har opererat axeln. Men annars hade jag pikat honom.
Posted by Picasa

söndag 18 januari 2009

Guttabojsen är sjuka


Igår fick Oskar feber. Idag hängde Alfred på. Det innebar att söndagen har varit otroligt lugn. T. ex. har jag och grabbarna sovit förmiddag i 3 timmar! Och Oskar har både fått glass och se på DVD-filmer, så han tycker det är toppen att vara sjuk. Alfred är ungefär som vanligt, kryper med ena foten hängande under sig liksom, och fokuserar mest på mat.


Så här ser våra två sjuka grabbar ut när dom har somnat för kvällen.
Posted by Picasa

måndag 5 januari 2009

Gott nytt år


Bild föreställandes fyrverkerier över hustaken på Gamlegrändåsen i Kongsberg.

Nu är julen slut. Gott nytt år. Vi brände av nyårsafton i Kongsberg hos brorsan Baloo, med överaskningsuppdykande av SvärdsjöDavidssonarna. Mormor Bittan gjorde dessutom ett special appearance eftersom hon hade mysvecka i Tranby.
På nyårsdagen åkte vi bob och pulka i Eiksätra, med Oskar och Alfreds nya King Size Snowracer. Den är grym, jag fåt plats utan problem. Tom jag och Anna kan sitta och åka på den. Det blir en skojig vinter... På hemvägen passade jag på att frontalkrocka med en Passat. Lyckligtvis assakta.

Nyårslöften inför 2009:
1. Jag ska komma ihåg att sätta "out of office" på mail och telefon på jobbet när jag inte är där.
2. Jag ska fika mindre på kvällarna och därmed bli mindre fet. (observera att jag inte väljer att säga sporta mer, då jag lagt av med sånt)

Förresten, webbalbum från nyår på http://picasaweb.google.se/e.niklas.davidsson/NyR#.
Posted by Picasa