söndag 31 maj 2009

Långhelglattjo

Igår var vi hemma hos min gamla studiekamrat Magnus med familj och grillade, badade i pool, bajsade i pool, och lekte i allmänhet. Det var lattjo, men kameran blev inte med så ingen dokumentation denna gång.

Idag ska vi göra om samma sak hemma hos The Bartas. På förmiddagen har jag och Oskar varit i Dammtjärn och haft årsinvigning. Asvarmt är det ju, men i vattnet askallt så vi höll oss i strandkanten. Lagom när vi åkte hem i 12-tiden så rasade det in familjer, hade vart kul att stanna och se om någon klarade av att bada i det kalla vattnet...


Oskar den löpvillige efter en energibooster-youghurt.

tisdag 26 maj 2009

Spiraltoppen + kladdkaka

I helgen var far* här (alltså farmor, farfar och faster skrivet med ett wildcard). Vi härjade i Tranby och Kongsberg. På torsdagen var vi upp på Spiraltoppen och grillade korv. Och körde genom Lierdalen, som nu är helt proppfull av blommande äppelträd. Ganska fint, även om jag aldrig skulle erkänna det. På lördagen lykades jag tyvärr haverera brorsans mountainbike uppe i skogen, så nu har jag lite dåligt samvete.

.
Åsa och hennes senaste modeattiralj: en krycka.

Alfred myste i vårvärmen.


Körvtime. En bit av den balla gångbron Ypsilon syns där nere i Drammen.


Idag, tisdag, är mamma Anna på jobbintervju. Vi har passat på att baka kladdkaka. Då är man alltid tvungen att bada efteråt. På väg till badet får man inte nudda nånting helst.
Posted by Picasa

söndag 17 maj 2009

Syttende maj

I helgen har mormor varit här och firat 17:e maj. Oskar har fått Sixtens gamla bunad så han såg riktigt norsk ut.

Här i Tranby (vet inte om det är så överallt) så går alla skol och dagisbarn i tåget. Och korpsen, förresten, alltså orkestrarna. Sedan är det tal, lekar och annat hela dagen vid skolan. Många barnvänliga aktiviteter som hoppa säck, mm. På sig har man det finaste man har - folkdräkt eller kostym/klänning.

I år fick vi bra väder också. Förra året på 17:e maj så var det 2°C och snöade på morgonen, för att på dagen övergå till 5 grader och regn. Detta var 1000 ggr bättre. Grannen hävdar dock att 17:e maj ska firas i Bergen och ingen annan stans, men dit lär vi nog aldrig komma.


Oskar i bunad. Låttips: Bunad, av Black Debbath

Alfred fick ha ett gubbkostym-kit istället.

Mormor körde klassisk bohusländsk folkdräkt.

Folk gick i skitlånga tåg.

söndag 3 maj 2009

Valborg

Så var det söndag då, och Valborgshelgen är snart över. Utom lördagen så har det nästan varit sommarvärme på dagarna. Vi har kört bobby car och grillat med grannar hela helgen.

Webbalbum från igår, dvs lördagen, finns här. Det innefattar klippning av Oskar och en tur med mig (Niklas), Alfred och Kristoffer + Peter upp till diverse vattenfall i Lierdalen. Och fika såklart!


Leka tända lampor är inte lika kul som att hoppa i sängen, men ganska kul är det.