lördag 20 mars 2010

Med farmor, farfar och faster Åsa till Eiksetra

Alfred: Vi har en tiptop helg med farmor och farfar.
Oskar: Och faster Åsa, såklart!
Alfred: Idag har vi varit i Eiksetra næstan hela dagen!
Oskar: Det vet væl inte du något om, du sov ju bort halva tiden. Under tiden dominerade jag på længdskidor!
Alfred: Men jag dominerade på bobben. Med faarfar. Hur många gånger åkte du bob med farfar?
Oskar: Skit i det du.


There is something rotten going on in the state of Denmark.


Nej, jag har kørt fast! Ring efter Søderman!


Int behøv man tokkrasha å få OS-brons før å gø delfinan!


Tror du på mig nu då Oskar?

söndag 14 mars 2010

Holmenkollen och den klassiska 5milen

Ny jobblaptop nu, ett riktigt monster ær det.

Igår var det 3 (damer) och 5 (herrar) milslopp i Holmenkollen, och vi var såklart dær før att få lite finkultur. Nu har dom byggt om hela Holmenkollen infør skidVM 2011, så vi kunde inte længre ta bil dit. Dærmed blev det tåg+T-bana upp, vilket Oskar och Alfred tyckte var kanonskoj, men det tog ju halva dagen så vi missade 3milen och halva 5 milen... T-banan går från 0 m øver havet till ca 300 møh med en utsikt som blir bara bættre och bættre.

Væl dær fick vi gratisbiljetter till huvudtribunen av någon trevlig norrman, så det blev ingen skogstur som vi tænkt oss. Oskar och Alfred tyckte såklart det var kanon att sitta bland allt folk och skrika "heja heja" till Sødergren och grabbarna.


Nya stadion; dom har gjort kortare slingor så nu ser man åkarna køra førbi sækert 20 gånger under 5milen. Før några år sedan var det två varv på en 2.5 mil slinga som kørdes, det ær alltså bra mycket publikvænligare æn på den tiden.


Familjen Davidsson, nøjda och glada.


Prisutdelning; om ni kisar ser ni Northug øverst på pallen. Før att jævlas med Sødergren kørde dom massstart, tvært emot alla traditioner. Men det kanske var før att detta var før-VM, alltså træning infør VM næsta år dær ju 5 milen ær massstart.


Nya hoppbacken som invigdes hæromveckan. Før att komma tillrætta med vindproblemen har dom satt upp ordentliga vindskydd, och man hoppar dessutom ner i en djup grop.

lördag 6 mars 2010

Utan vettig PC

Hej!

Det är liten aktivitet här på bloggen. Jag har startat nytt jobb, därför fick vi lämna tillbaks hem-PC:n som vi hyrde från FMC. Innan jag köper en ny lär det inte bli så mycket mer action här.

Nya jobbet på GE verkar i alla fall kanon. Jag hade sån tur att det var teambuilding redan första veckan, så det känns som att jag känner dom flesta redan. Dessutom blev det massa längdskidåkning under teambuildingen, så mina ljumskar är som fiolsträngar (det blir dom alltid när jag inte kört på länge).

Peace, /Niklas