onsdag 13 oktober 2010

Cykling igen

I söndags hade vi stor cykeldag. Oskar och Alfred brände 43 varv runt kvarteret. Oskar har fått en ny 16tummare av farmor och farfar. Den är lite stor, och svår för honom att kliva på, men när han väl kommer iväg så cyklar han mycket bättre än på den gamla cykeln. Uppför någorlunda rejäla backar och över stock och sten går helt galant numera, mest tack vare den ökade momentaxeln (längre avstånd från trampor till vevaxel) antar jag. Han är mäkta stolt över sin nya blåa cross, som han kallar den.

Alfred verkar nöja sig med vetskapen om att han kan cykla på riktig cykel. Han kör hellre på den gröna springcykeln. Ibland tvingar vi han att cykla på riktiga cykeln bara för sakens skull, och då är det jättekul i 10 minuter. Sedan tillbaks till löpcykeln igen.

Varje morgon så ska dom absolut cykla till dagis. Så hjälmarna åker på, och sen kör dom de 100 metrarna till garaget. I med cyklarna i bilen, kör till dagis, ut med cyklarna, cykla 40 m från bilen till dörren på dagis. Och sedan samma visa hem igen :) Ganska skoj tycker jag.

Oskar kan nu skriva lite också. Oskar, mamma, pappa och Alfred klarar han av. Med penna, eller ännu hellre på tangentbordet i vardagsrummet. Det är ju jättefränt när det kommer upp Oskar på 46"-teven i typ 50 punkters font.

Det var allt för nu. I helgen ska vi nog tömma boden, för snart startar tillbyggnationen av vårt lilla radhus. Ett nytt stort ingångsparti, större kök och ett extra bonussovrum ovanför detta blir det. Vi har hyrt en container som står utanför kåken, där vi ska kånka in allt som brukar stå i förrådet. Det ska vara klart någon gång i vinter, och då är vi lyckliga ägare av flera rum och några hundra tusen upp på huslånet :)


Oskar bränner förbi på den blåa crossen.

söndag 10 oktober 2010

Höstvecka i Fjätvallen

Vi har brännt av en vecka i Fjätvallen tillsammans med farmor och farfar. Första halvan på veckan var det riktigt skitväder, så då snickrade vi rätt mycket. Vår lillstuga har fått nytt innertak och nytt golv. Farmor och farfar har rivit vägggar i storstugan så det yr om det.

Sista dagarna hade vi kanonväder, och det blev i alla fall en längre tur, upp på Näskilsvålen ("näski-svåla" som man säger i Fjätvallen).

För bilder, se http://picasaweb.google.se/e.niklas.davidsson/20101010_Fjatvallen#


Oskar och Alfred på Jonas vedkoja.

Anna och Oskar vi toppröset.
Posted by Picasa