lördag 27 februari 2016

Nån bild från "helgvardagen", igen

Först förra helgen då det var vansinnigt väder, snö och blåst som bara den. Jag, Ebba och Alfred var ute och hittade en koja som någon byggt i sykkellöypa. Där inne lekte vi mamma pappa barn en bra stund.




Idag var Otilie här och lekte hela dagen. Vi var ute några timmar men det dokumenterade jag med kameran, ska pröva att tömma den ikväll och lägga upp här om det vart nåt vettigt kort. Dessutom bakade vi, och Leon och Oskar också förresten, två sockerkakor och en banankaka. Först körde vi bob-cross bort till affären och köpte karamellfärg så sockerkakorna är gröna i botten och röda ovanpå.

Och Alfred han har dragit till Sverige för att hälsa på farmor och farfar, därav har vi mamma-och-Alfred-fritt för tillfället.

onsdag 17 februari 2016

Slalom i Gaustablikk

Öyvind och Hanne har köpt lägenhet mitt i slalomsystemet på Gaustablikk. Alfred åkte med dit i fredags kväll, spydde på golvet, och vips så fick jag mig också en tur.


Lyckligtvis mådde Alfred kanonbra på lördagen så det blev en heldag i slalombackarna. Grymt fint uppe där, och lyxigt med lägenhet mitt i smeten. Tack för turen Öyvind!


Alfred poserar med Gaustatoppen i bakgrunden. Det är högsta berget i Telemark, runt 1900 m. Nedanför ligger dessutom Rjukan där solen inte har gått upp ännu i år, eftersom byn ligger så djupt ner i dalen, och där Hitler en gång i tiden hade lite kaffebryggare och grejer stående.


Jag, Alfred, Magnus och Öyvind selfie-poserar i liften.


Mario kart-lirande blev det när liften hade stängt. Och pizza!

Mors dag

På söndagen var det mors dag här i Norge. Mamma Anna fick lyxfrukost, och vi var i skogen och grillade och lekte ett par timmar med tvillingarna Even och Vetle med päron.


Morgonmys i sängen.


Elden igång efter mycket krångel.

Ebba leker med Even. Eller Vettle. Vad vet jag?

Det blev ett projekt av att hacka hål i isen och få fram den lilla bäcken på väg upp i skogen.