fredag 26 augusti 2016

Vardagen har startat

Nu är det full rulle med skola och träningar igen. Svårt värre är det att hinna färdigställa badrummet, i nya huset, men det går sakta men säkert framåt. I början på nästa vecka kommer det en mattläggare och därefter är det bara att smacka upp alla väggpanelerna och badrumsmöbler.

Nu har jag ju inte tagit några bilder från träningar och vardagsaktiviteter, så håll till godo med några kamerabilder från Danmark istället.









torsdag 18 augusti 2016

Fin gruppbild från Hirtshals

Tagen av en dansk, så resultatet är ju bättre än väntat. Klicka på den så blir den skitstor. Jag ska beskära den någong gång också så blir den lite bättre.


måndag 8 augusti 2016

Hemma igen och har fått nycklar till ny kåk

Då har vi tagit över vårt nya hus! Det är från -76 og det mesta är slitet. Men ligger jättemysigt på en återvändsgränd i Tranby, nära skolan. Här kommer lite bilder från senaste dagarna.


Sixten med familj var förbi och tränade kross på banan nedanför Liertoppen, så vi tog en cykeltur och tittade på.

Dag två av Sixtens träningsläger så idiotregnade det. Det var ju bra det, för då hade Jonas inget att göra, och kom och hjälpte mig riva badrum istället. Med Jonas med så går allt otroligt fort, så jag sparade ett antal timmars jobb.

Så långt har jag rivit ut möbler, väggar och badrumsmatta, golvet är bortbilat, rören igenpluggade och elen bortriven och säkrad. Nu återstår att ta bort spånskivorna under (görs ikväll) och dra om avlopp och tillvatten så att vi får in en toalett också..

Så här fullt är släpet.

Igår köpte jag en begagnad studsmatta av bästa kvalitetsmärke svinbilligt. Den bara väntar på att få bli invigd idag av våra barn. Jag ska själv pröva några volter också, det gäller först att ha en öppen linje till ambulansen bara.

lördag 6 augusti 2016

Danmark!

Jag har dröjt lite med bilder, eftersom vi har slut på batteri i kameran och har lyckats packa undan laddaren på något klurigt ställe. Jag klarar alltså inte av att föra över bilderna till PC:n då kamerajäveln inte ens klarar av att drivas på de 5V som USB-porten levererar.

Nåväl, här kommer lite blandat tjafs från telefonen istället då.

Här är vi på väg till Nymindegab på sydvästra Jylland, där vi hyrde stuga en vecka tillsammans med 2 par grannar i Tranby. Första semesterstoppet: Bestigning av Himmelsbjerg, Danmarks högsta berg, tilliga betydligt lägre än Tranby.

På stranden utanför Nymindegab, knut är med på ett hörn också.

Ebba busar med Martin och Matilde. Vi bodde på ett så kallat feriesenter. Det var badland, bowling, pingisbord osv, dvs allt som ungar gillar, och en sabla massa småstugor runtomkring detta.

Alfred mitt i en bakåtsalto.

Barnen lekte tandställning med godishalsband.

Vuxenmiddag. Ungarna hade vi skickat till närmaste hoppkudde.

Den enda regniga dagen var den på Legoland. Här Knut som är skitsnygg i Annas regnjacka.

Här Oskar som tar körkort.

Barnen skitnöjda med sina körkort.

Bowling.

Här var vi och badade på campingen som låg bredvid stugbyn.

Anna tränar benböj med Oskar som vikt.

Ännu en middag, här är det barna som äter. Gick bra ända tills Oskar började lära ut hur man pekar finger.

Här är inifrån äventyrsbadet i vår stugby.

Sedan vidare till nästa ställe: Hirtshals på norra Jylland. Där mötte vi upp föräldrar och syskon med familjer, och firade Annas 40 årsdag!

Farmor och Ebba utanför lägenheten.

Vår lägenhet var på andra våningen, med rätt fin utsikt.


Astrid i poolen. Skojig min.

Alfred och Ebba i Hirtshals centrum.

Jag och Ebba på väg upp från stranden nedanför hotellet.

Morsan leker på studsmattan med Smulan.

Och här är jag och Ebba uppe i Hirtshals fyr. 144 trappsteg var det upp. Det var så kul så vi gick upp två gånger. Ni skymtar hotellet därnere också, till höger om Ebbas skalle och lite ovanför vänsterarmen.