lördag 21 januari 2017

Högsommar

Lite bilder från senaste veckan. Det är chockerande varmt här, vi hade 7°C idag! Jag är gräsänkling och försöker mig på renovering samtidigt med allt annat. Anna är i Göteborg och tjänar pengar åt oss. Service på caddyn vår - 10 000 nok här, eller 4800 sek i Sverige. Vad hade ni valt?

Förra helgen prövade vi nya isen vid skolan. Helt värdelöst, efter 1.5h var allas skridskor helt sönderkörda. Blir att åka och slipa. 

På onsdagens korpsövning fick oskar byta ut sin baryton mot en riktig tuba. Ett riktigt stort as! Oskar fick sitta på en kudde för att kunna ställa tuban på stolen och samtidigt nå upp med käften till munstycket.

Det blir så sabla många elrör från nätverkscentralen i källaren och upp på vinden för att få ut nätverk till alla rum, så jag tänkte ut en ny lösning. Har monterar ett köksskåp från ikea på vinden nu. Så behöver jag bara ett rör upp från källaren, och kan distribuera ut från vinden till alla andra rum via en switch. Har googlat en del på detta, och det ska gå bra att köra en switch och en router också i kall och periodvis något fuktig miljö. Saknas nu bara någon sorts dörr, men eftersom jag korkat nog valde ett skåp som är lika bred som cc avståndet mellan takstolarna så får jag hitta på någon speciallösning. Men nu är det i alla fall stort nog för 19" rackenheter.

Idag har Oskar och Alfred vart på korpsseminar hela dagen, som mynnade ut i en hejdundrans fest. Jag och Ebba var med på festen, riktigt kul! Korpset har en väldigt bra miljö där alla är välkomna och umgås - killar, tjejer, 8 åringar och 16 åringar, osv.

Alfred på perkussionsträning.

måndag 2 januari 2017

Cirka nyår i Fjätvallen

Nyår plus några dagar på förhand, i Fjätvallen.


Grillar korv.

Oskar och Ture stod för korvgrillningsbrasan. På något sätt lyckades dom perfekt med det som är min största superhjältesvaghet: Att göra en korvbrasa som mynnar ut i en bra glöd.

Alfred och Ebba har byggt en koja.

Vi hann med en gemensam middag innan magsjukehelvetet återigen brakade lös och pajade det mesta.

Nyårsdagen, åka bob och grilla korvtur.

Detta är min mor.

Och här är detta stabila fruntimmer tillsammans med ingen mindre än mig.

Sixten blåser på.

Julen från helvetet

Då har vi kommit hem igen efter en något slitsam jul. I sjukdomstermer såg den ut såhär:
1. Alfred, magsjuka en vecka före jul. Spydde ner hela sängen. Vår säng. Efter att ha tvättat madrass och fodral var det omöjligt att få på fodralet igen, trots följda tvättanvisningar. Krympning ca 10%. Då är det bara att köpa ny övermadrass nummer 7 på senaste 5 åren.
2. Anna, magsjuka 2 dagar innan avfärd.
3. Oskar, magsjuka, sov dåligt hela natten mot julafton och gick sedan och spydde i trappen. Det stänkte från 3:e översta trappsteget och ner till bottenvåningen. Åsa och Gustav åkte hem, Jonas och company kom aldrig ens till Svärdsjö, dom fick improvisera ihop sina egna julaftnar. I Gävle. Utan bock.
4. Ebba, magsjuka, spydde ner sängen i Fjätvallen. Vi hade lyckligtvis kissskydd så det räckte med att tvätta och koka lakan
5. Anna och jag, magsjuka. Anna spydde som en gris och jag sket som en flodhäst. Rännskita med utedass 30 meter bort är jobbigt. Jag lovar. Kastade några par kalsonger.

Förutom ovanstående så var det en riktig kanonjul! Nu hoppas jag verkligen att alla vi umgåtts med klarar sig. Om ni inte gör det: Förlåt.

Tar Fjätvallenbilderna i ett nytt inlägg. Här får ni hålla till godo med bilder från Svärdsjö.

Edit: Glömde visst bort att ta bilder och det var ju synd, men vi hann ju också träffa hela USA-kusin-släkten. Nu bor ju inte så många av dom i USA längre, men vi kallar dom det i alla fall. Skittrevligt! var det oavsett.

Gustav häller upp fil, han är jätteduktig på det.
Ute en tur på sjön på julafton, Oskar ligger hemma och spyr.

Alfred smyger i vassen.

Julmiddagen blev med decimerat manskap men lika god för det.

Vi öppnar paket.

Vad fick Ebba mån tro?

Farmor, nöjd med att tydligen ligga på pluss hos jultomten.

Oskar orkade sig visst upp så fort det vankades paket.

Juldagen, ännu en tur på sjön. Den här gången allihopa + grillen.


Sedan fyllde vi på med några turer till Liljan också. Här lirar Teo bandy med Oskar och Alfred.

Ebba springer på skridskorna. Har rätt bra balans, men framåt kommer hon ju knappt.

Besök hos (min) farmor och farfar. Dom var på strålande humör och fikade gärna i sig några tusen kalorier tillsammans med oss.