måndag 20 februari 2017

En hälg

I helgen har vi spenderat hela dagarna på Hestesletta, en bra plats vid hennummarka skole med skidspår, lite pucklar och småbackar för ungarna att åka i, och en strålande grillplats. Inget konstigt med det, men det är så mycket annat folk vi känner där att det blir extra jättekul att åka dit.

Mors dag etc.:
Vi startar med mors dag. Är ett annat datum i Norge än i Sverige, oavsett är det väl nåt onskefullt affärskonglomerat som ligger bakom för att få sälja mer trosor och sånt, ungefär som halloween och black friday. Vi hänger på och jag förärade Anna en finfin märkmaskin.

Här demonstrerar barnen hur nyttigt det är med en sådan maskin.

Såhär mysigt kan det se ut när man kommer hem sent från jobbet. 4 pers och en katt sover som tonåringar efter en paltkoma.

Och lite blandat från lördag och söndag på Hestesletta då:
Alfred tränar slalom. Han har kört sönder bindningen på ena längdskidan nu. (ännu en ting jag måste fixa, som om jag inte hade nog med problem att komma ihåg alla andra)

Oskar ville inte vara sämre.

Sondre och Martin grillar körv.

Och vips så har det blivit söndag. Oskar och Eirik körde mest onefoot men också lite bob.

Alfred och Sondre käkar körv. Igen. Varmt som satan var det idag förresten.

Aurora, Ebba och Lilja lekte i flera timmar. Dom hade kul. Kulens kulens till och med, som min farfar skulle ha sagt.


måndag 13 februari 2017

Utelek

På söndagen hade vi plötsligt vårväder och spenderade dagen ute. Oskar var med polaren Eirik och körde längdskdor i skogen så han är inte med här.




Ebbas födelsedag

Och vips, så är fruntimret 4 år. Snart dags att introdusera bäska droppar.

Det blev Ebbas första stora kalas på aktivum, och det var hon grisnöjd med.

Först: Ebba hjälper till att måla sitt nya rum med färgen "lille prinsesse".

Ebba och Otilie myser på födelsedagskalaset.

Det gör massa andra barn från dagis också.

Lokalen Aktivum stor och därmed springkompatibel.

Paketutdelning.

Och se på tusan, jag är med på bild!

fredag 10 februari 2017

Hej på er

Igår bakade jag, Ebba och Alfred lite olika sorters sockerkakor. Sedan blev det sen kväll med renovering igen för min del. Men nu är det bara parketten, golvlister, fönster, dörr och lite el kvar. Nästan färdig! (sedan är det samma runda fyra gånger till med de andra sovrummen, men då räknar jag med att vara lite effektiviare.



lördag 4 februari 2017

Fyller år och renoverar

Ebba är nu fyra år! Tänka sig. Natten innan vaknade hon 27 gånger och undrade när det var morgon. Imorgon (söndag) ska vi ha kalas för alla dagisbarnen. Det är ju alltid lika kul att studera 20 ungar som går på exstacy. Eller var det socker?

Ebbas rum börjar bli klart förresten,  det första av 5 sovrum där jag river ner allt, extra isolerar och grejar. Det tar mycket mer tid än tänkt.

Morgonmys med tårta på sängen. Kvällen innan hade vi gymnastikträning och koncert med orkestern på det så Oskar och Alfred var nästan omöjliga att sparka ur sängen.

Efter mycket krångel med spackling, slipning, problem med luftbubblor i pappersremsor och omstart därav, så har vi nu grundat tak och väggar. Då ser man genast alla skavanker så det blev en runda till med spackel nyss. Vi hoppas kunna måla klart väggar och tak imorgon, men vi får väl se. Sedan ska jag lägga golvvärme och golv - sedan klart! Eller just ja, köpa en innerdörr också och skruva dit den.

Här var det koncert. Alfred därbak på trummor, Oskar lång till höger på tuba.

Bild från förra helgen när vi åter åkte skridskor. Ebba (i centrum av bilden) har börjat komma igång så nu är det 50% åkning och 50% löpa på stället. Bittan var här också förresten, men tusan om jag inte tvärbommade på att få med henne på negativen.