söndag 23 juli 2017

Semester del 1

Första delen av semestern: Färja till Kiel, halv dags körning till Chemnitz, 4 dagar hos våra gamla polare Kristin och Matthias som vi umgicks med för 10-15 år sedan på universitetet i Luleå och har hållit kontakten med sedan dess. Därefter siktade vi mot Kroatien, med diverse irrvägar och stopp på vägen. Mer om det i nästa inlägg.

Onsdag eftermiddag och nu bär det iväg! Vi satt här och käkade glass samtidigt som vår bilkö började rulla, och då blev det lite bråttom.

Vår hytt, där vi sov som stockar. Överslafarna fällde man ner från taket. Jämför skillnaden vänster sida taket mot höger. Smart sa Bill. Smart så in i helvete, sa Bull.

Njuter i solen på väg ut ur Oslofjorden. Bakom fönstret vi lutar oss mot är det ett litet badland, där vi givetvis badade.

Framme hos Kristin och Matthias! Dom hade tre barn i liten ålder och jag njöt av att vi är förbi den perioden i livet.

En skitstor gammal pil hade dom i trädgården.

Mathias blåser upp vår säng. Ebba och Helene tyckte det var roligt.

De hade ett suveränt bad i närheten, med ett par vattenruchkanor och en liten jättevarm sjö. Där var vi tre gånger, för vädret var kanonbra hela tiden.

Bygger grejer!

Kristin ute och går med yngsta dottern, som är 5 månader.

Här står vi utanför Stasi's gamla regionala högkvarter, med Karl Marx-monumentet uppmonterat mellan Oskar och Alfreds huvuden.

En tur till slottet Augustusburg där man hade en stålande utsikt över omnejderna. Upp åkte vi med någon sorts spårvagn. Ner gick vi.

Slottet.

Dom hade sommarrodelbana där också. Det var skitroligt. Första gången för både mig och barnen.

På väg ner igen.

Och som avslutning sista kvällen grillade vi med Kristins föräldrar och syster, som vi känner sedan tidigare besök.

Hejdå! Nu kör vi söderut.




Inga kommentarer: